Praktisch

ZOT van DIMPNA, Sint-Dimpnakerk te Geel, van 1 april tot 28 augustus 2022. 

Ontdek het tragische verhaal van Dimpna aan de hand van 8 prachtige en unieke panelen die gerestaureerd zijn door The Phoebus Foundation. De wonderbaarlijke schilderijen werden in ere hersteld zodat de meesterhand van Van der Weyden weer volop kan bewonderd worden. Maak kennis met de uitzonderlijke verhalen, eeuwenlang vergeten,  die zich ontvouwen onder lagen stof en vuil. Laat je in deze expo volledig onderdompelen in het verhaal van Dimpna, haar geheimen en haar invloed op de geestelijke gezondheidszorg in Geel.

Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van de Dimpnadagen in Geel. Eens in de vijf jaar, in mei, trekt de Sint-Dimpna ommegang door de straten van Geel. Sinds 2005 breidde de Ommegang uit met een grootse spektakelshow Gheelamania


OPENINGSTIJDEN TENTOONSTELLING
Dinsdag - Zondag | 11u tot 18u

Afwijkende openingsuren:

zaterdag 30 april 12u30 tot 18u 
zondag 15 mei | 12u tot 18u
 

LOCATIE
Sint-Dimpnakerk | Rijn 1-13 | 2440 Geel


RESERVEREN
De toegang is beperkt tot 15 personen per kwartier, dus reserveer je tickets vooraf, dan ben je zeker van plaats én audioguide. Deze is onmisbaar om de toelichting bij de digitale animaties te kunnen volgen. Reserveer hier jouw tickets
 

PRIJS
Je betaalt €1 per persoon voor de reserveringskosten en de audioguide. Dit geldt ook voor museumpashouders, kinderen, enz.  


RONDLEIDING
Rondleiding met gids voor groepen, op afspraak, steeds in combinatie met de expo Dimpna Verbeeldt in het Gasthuismuseum: €3 per persoon + €50 per gids. Boekingen vinden plaats via het Gasthuismuseum.
 

EDUCATIEF PAKKET
Voor het lager en het secundair onderwijs werd een educatief pakket ontwikkeld. Bezoek met je klas 'Zot van Dimpna' en 'Dimpna Verbeeldt'. Twee expo's, één verhaal!
 

MUSEUMSHOP
Aan het einde van het parcours is er ook een museumshop waar je kan snuisteren in de rijke boekencollectie van The Phoebus Foundation en je een aandenken aan jouw bezoek kan kopen.

Tip: Wil jij het ultieme aandenken aan deze tentoonstelling? Koop dan het uitzonderlijke kunstboek Zot van Dimpa. Acht panelen vol passie, lef en rebellie en kom nog meer te weten over de spannende wereld van Dimpna, de prachtige restauratie van het altaarstuk en krijg een inkijk in het hoofd van Goossen Van der Weyden. In de museumshop kan je het boek uitzonderlijk kopen aan de prijs van €45 i.p.v. €60. De museumshop gemist? Het boek is ook online te verkrijgen (maar zonder korting).


ROUTEBESCHRIJVING
De Sint-Dimnakerk bevindt zich in het centrum van de stad Geel en is goed bereikbaar via de Westelijke Ring. 

  • Adres: Rijn 3-13, 2440 Geel
  • De coördinaten van de Sint-Dimpnakerk zijn 51°09'45.4"N 5°00'07.4"E. 
  • Voor meer info rond mobiliteit in Geel, kan je Visit Geel raadplegen.

 

 

PARKEREN

Respecteer het geldende parkeerverbod en zorg steeds dat bewoners in of uit hun garage kunnen.

Je kan gratis parkeren in de omliggende straten, met blauwe kaart:

  • De-Billemontstraat, Kollegestraat: maximaal 2 uur
  • Rijn, Logen, St-Dimpnaplein: maximaal 4 uur

Alternatieven zijn de parkeerplaats van Delhaize, aan de overkant van de St-Dimpnakerk, of in publieke parkings/parkeergarages in de nabije omgeving.

Dit zijn de dichtstbijzijnde parkings:

Parking Nieuwstraat:
Nieuwstraat, 2440 Geel

Parking Werft:
Zone stadhuis: Werft 22, 2440 Geel
Zone kerk: Werft, 2440 Geel (naast zone stadhuis)

Parking Havermarkt:
Werft 10, 2440 Geel

Parking Pas:
Pas 48, 2440 Geel

Parking Lebonstraat:
Lebonstraat, 2440 Geel

Parking Ecodroom (ondergrondse parking):
Werft 61, 2440 Geel