Nieuws

Expo Zot van Dimpna

31/03/2022

Zot van Dimpna wordt georganiseerd door The Phoebus Foundation, in de Sint-Dimpnakerk te Geel, en loopt van 1 april tot 28 augustus 2022. De expo vertelt je over het indrukwekkende Sint-Dimpna-altaar, haar oorspronkelijke verflagen, de onzichtbare tekeningen en de meesterhand van Van der Weyden.

The Phoebus Foundation brengt dankzij de expo Zot van Dimpna het monumentale Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden (1505) naar de Sint-Dimpnakerk in Geel. 

Ontdek het tragische verhaal van Dimpna aan de hand van 8 prachtige en unieke panelen die 3 jaar lang gerestaureerd zijn door The Phoebus Foundation. De wonderbaarlijke schilderijen werden in ere hersteld zodat de meesterhand van Van der Weyden weer volop kan bewonderd worden. Maak kennis met de uitzonderlijke verhalen, eeuwenlang vergeten,  die zich ontvouwen onder lagen stof en vuil. Laat je in deze expo volledig onderdompelen in het verhaal van Dimpna, haar geheimen en haar invloed op de geestelijke gezondheidszorg in Geel.*

Van 1 april 2022 tot 28 augustus 2022

Dinsdag tot zondag, 11u00 tot 18u00

Inkom: €1 

Rondleiding met gids voor groepen, via reservering, steeds in combi met Dimpna Verbeeldt : €3 per persoon + €50 per gids.


De expo kadert in een geheel van activiteiten. Elke 5 jaar viert Geel haar patrones Sint-Dimpna. Deze hoogdagen krijgen de noemer Dimpnadagen, met als hoogtepunten de vijfjaarlijkse Sint-Dimpna ommegang en massaspektakel GheelaMania.

*Aangeraden in combinatie met een bezoek aan Dimpna Verbeeldt in het Gasthuismuseum